Om TanteG

Liker du å leke med farger og teknikker? Er du litt lei av tradisjonelle mønstre? Da har du kommet til rett sted! 

Jeg heter Elisabeth Utne, og jeg startet TanteG Strikkedesign våren 2021. Min strikkehistorie startet da jeg var barn. Jeg lærte å strikke av mamma og eldre søsken. Dermed har jeg «alltid» strikket, og stort sett aldri fulgt en oppskrift slavisk. Enten har jeg byttet ut garnet og fargene med noe jeg liker bedre, endret snittet litt, – gjort plagget lengre, kortere, smalere, bredere. Kjenner du deg igjen?

Da tror jeg du vil like min stil.

Jeg er fagutdannet strikkedesigner, i tillegg til å ha en pedagogisk utdanning og ha jobbet med veiledning i mange år. Med en sprudlende kreativitet i tillegg, gjør dette meg til en dyktig designer. Jeg legger vekt på at oppskriftene mine skal være grundig forklart, – jeg lager instruksjonsvideoer på de teknikkene som kan bli for lange eller kompliserte å forklare med ord og bilder i oppskriftene og alle størrelser er regnet gjennom mange ganger, slik at du som kunde kan være trygg på at oppskriften du kjøper er av god kvalitet.

Glede er en av mine sterkeste verdier.

Jeg ønsker at mine design skal gjenspeile glede. Skaperglede, fargeglede og livsglede er det jeg ønsker å formidle.

For meg innebærer det å leke med teknikker og finne nye måter å bruke dem på. Jeg rett og slett storkoser meg når jeg finner en ny, eller gammel, strikketeknikk jeg kan utforske og finne nye bruksområder til. Teknikken dobbeltstrikk er en slik teknikk. Fra jeg oppdaget den for noen år siden og fram til i dag, har den vært en favoritt hos meg. Jeg har laget flere design der den brukes, og det vil komme mwe. Det artigste med dobbeltstrikk er hvordan du kan leke med mønster og tegne dekorative diagram. Også blir det like fint på begge sider!

I nettbutikken min finner du oppskrifter på gensere og tilbehør til genseren din, fortrinnsvis det du trenger rundt halsen og på hodet. Jeg er veldig glad i raglan, da jeg synes den fellingen er flott på våre damekropper. Så ja, den bruker jeg ofte. 

Som nevnt så liker jeg å leke, både med farger og mønstre. Og jeg håper du vil finne glede i å velge «dine» farger på oppskriftene du kjøper. «Fargeglede» og «skaperglede» er to ord som går mye igjen hos meg. Og dette ønsker jeg skal vises i nettbutikken min.

Du kan ikke bruke opp kreativitet. Jo mer du bruker, jo mer du har.

Maya Angelou

Jeg ønsker å designe plagg du kan leve med lenge. Jeg velger kvalitet framfor kvantitet. Men jeg lager også plagg der du kan gjøre et inngrep i garnlageret du allerede har. 

Kurs

Jeg ønsker å spre strikkegleden, og holder derfor kurs i ulike strikkerelaterte tema. Teknikken dobbeltstrikk er favorittkurset. I tillegg holder jeg kurs i nybegynnerstrikk og hvordan tilpasse oppskriften til din passform.