Om oss

«TanteG» heter Elisabeth Utne i verden utenfor nettbutikken. Men her er jeg TanteG. Jeg holder til i Sarpsborg, nærmere bestemt Greåker.

I nettbutikken selger jeg oppskrifter på egne design (PDFer du laster ned umiddelbart etter de er betalt) og strikkenett laget av gjenbruksstoffer.

Mitt mål er å lage gode oppskrifter og flotte design. Plaggene skal ha god passform, og de skal også være enkle å justere slik at de passer perfekt til akkurat deg. Jeg er glad i å utforske teknikker, men passer på å ikke lage ting for komplisert. Oppskriftene mine skal være enkle å følge, og bildene skal vise godt hva du kan forvente av resultat, dersom du følger oppskriften. 

Samtidig ønsker jeg at du skal kunne leke med farger og garntyper, slik at du finner noe som virkelig passer deg. Jeg forsøker derfor å oppgi alternative garn, eller hva du må se etter i et alternativt garn, for å få det plagget du ønsker deg.

Strikkenett

I tillegg til å designe strikkeplagg, syr jeg unike strikkenett. Det finnes kun ett av hvert nett, siden de er laget av gjenbruksstoffer. De er laget nettopp for å passe til strikketøyet ditt; ikke for store og tykke, men akkurat passe til små og større strikketøy, slik at du kan ha det med i veska eller sekken. 

For alle strikkere vet jo at strikketøyet er med i de fleste sammenhenger; på buss, trikk og t-bane, når du er passasjer i bilen, på reise, på venterommet eller på café med venner. 

Solide bærenett kan bli litt store «klompete» å ha med i veska eller sekken. Derfor er mine strikkenett supre til nettopp strikketøyet. Noen har til og med ekstra lommer til målebånd, markører eller ekstra pinner. 

Kreativiteten

Noe som er viktig for meg er kreativitet og skaperglede. Det er jo derfor jeg holder på med dette.

Du kan ikke bruke opp kreativitet. Jo mer du bruker, jo mer du har.

Maya Angelou

Det å kunne spre glede over å skape noe fint, er noe som virkelig gir meg glede og en genuin opplevelse av mening i det jeg holder på med. Det å gi mine kunder selvtillit og inspirasjon til å leke med farger, garntyper og teknikker mens de lager noe fint til seg selv eller andre, det gir meg glede. Jeg vil si at min store glede er rett og slett å kunne spre kreative vibber.

I tillegg har jeg nok en litt nerdete glede over garn, garnkvaliteter, fargesammensetting og utforsking av ulike garntyper. Dessuten liker jeg å leke med ord. Derfor har alle oppskriftene mine navn som betyr noe. Det kan være at designet gir meg en følelse eller tanke. Noen ganger er det norske ordet helt perfekt, eller jeg tar med meg ordet for den følelsen eller tanken til Google Translate og forsøker å finne en oversettelse som klinger godt og passer plagget. I introduksjonen av de fleste oppskriftene mine er betydningen av navnet og språket det kommer fra med.

Instruksjonsvideoer

Siden jeg er glad i å utforske teknikker, har jeg laget en egen side med instruksjonsvideoer. Videoene viser teknikker jeg bruker i mine design, og det står i oppskriften dersom det er instruksjonsvideoer til teknikken som brukes. Jeg håper videoene gir deg lyst til å utforske nye teknikker eller igjen bruke teknikker du ikke har testet ut på lenge.

Kvalitetssikring av dine oppskrifter

En annen tjeneste jeg tilbyr er å kvalitetssikre oppskrifter for andre som designer strikkeplagg.

Å selge en oppskrift med mange feil kan koste deg dyrt, både i tap av kunder og et dårlig rykte. Derfor ønsker jeg å tilby deg en mulighet til å få oppskriften din gjennomgått, – med tanke på utregninger, språk og oppsett. Dette er mer enn bare en korrekturlesing, da jeg regner gjennom alle dine størrelser, og sjekker at det stemmer. I tillegg gir jeg deg tilbakemelding på språk og strikketerminologi. Alt for at du skal kunne gi dine kunder en best mulig presentasjon av ditt design.

Ta kontakt på post@tanteg.no eller via kontaktskjema for mer info om pris og tidsramme.